Om oss

Bærekraft

Hva betyr "Bærekraft for oss i Matibox as?

Matibox as leverer mat til de yngste i samfunnet og det er vårt uttalte mål, at vi skal skape gode vaner hos disse, samtidig som vi leverer retter og bruker ingredienser som er gode, sunne, kortreise, miljøvennlige og bærekraftige. Dette ut fra et miljømessig og helsemessig utgangspunkt.

Hva er konkret våre tanker rundt "bærekraft"?

Våre partnerkjøkken er lokalt lokalisert, slik at reisen mellom produksjonsstedet og kunden er kortest mulig, både i tid og avstand.

Våre partnerkjøkken bruker i så stor utstrekning som mulig, råvarer som er lokalt produsert eller bruker en leverandør der vi (Matibox as) har kontroll ingredienser og produksjonmetoder. Eksempler på dette, er at vår fiskematprodusent IKKE skal kunne bruke fisk som har blitt transportert fra andre siden av kloden, for å kunne spare penger eller øke noens bunnlinje.

Matibox as skal ha kontroll på produksjonslinjen, fra ingrediens til det ferdige produkt og kunne dokumentere hvor alt kommer fra og hvordan dette er produsert.

IT - løsninger
Vi har videreutviklet våre allerede utmerkede IT systemer, for å begrense matsvinn, både for våre kunder og samtidig våre partnerkjøkken og leverandører/produsenter. IT systemet vil også sørge for at vi til enhver tid har den beste dokumentasjonen på våre produkter og råvarer samtidig som vi sørger for god matsikkerhet. Lansering av nytt system, kommer våren 2023.

Miljø fyrtårn
Vår virksomhet er sertifisert Miljøfyrtårn, noe som innebærer at vi har dokumentert at vi jobber systematisk og målrettet med å redusere våre miljøpåvirkninger.

Grønt punkt
Alle våre samarbeidspartnere må være "Grønt punkt" registrerte.

Samfunnsansvar
Matibox AS ønsker å vise samfunnsansvar, da alt dette henger tett sammen. Vi gir derfor all vår overskuddsmat til veldedige organisasjoner som videre-fordeler dette til de med slike behov. Vi har et fruktbart og nært samarbeide med en rekke arbeidsinkluderingsbedrifter,  som produserer og leverer våre måltidsløsninger. Alle fortjener nye muligheter i livet og vi er stolte av å kunne bidra til dette.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK hvis du godtar dette Les mer om cookies og personvern her